Twitter zaposlene pozval naj delajo do doma

Obvezno delo od doma zaradi korona virusa velja za zaposlene v Hongkongu, Južni Koreji in na Japonskem.
Fotografija: Cilj Twitterja je zmanjšanje verjetnosti širjenja koronavirusa. FOTO:  REUTERS
Odpri galerijo
Cilj Twitterja je zmanjšanje verjetnosti širjenja koronavirusa. FOTO:  REUTERS

San Francisco - Številni zaposleni v ameriškem tehnološkem velikanu Twitter po vsem svetu bodo zaradi izbruha novega koronavirusa delali od doma. "Močno priporočamo vsem zaposlenim po vsem svetu, da delajo od doma, če je to mogoče," je v ponedeljek sporočila vodja oddelka za upravljanje s človeškimi viri pri Twitterju Jennifer Christie.

Zaradi novega koronavirusa, ki se je konec lanskega leta pojavil na Kitajskem in se od takrat razširil po svetu, je umrlo več kot 3100 ljudi, okuženih jih je več kot 90.000. Da bi zajezili širjenje, so mnoge lokalne in nacionalne oblasti zaprle šole in druge javne ustanove, ponekod so zaprte ostale tudi pisarne podjetij.



Cilj Twitterja je zmanjšanje verjetnosti širjenja koronavirusa Covid-19 ne le zaradi podjetja ampak tudi zaradi tistih "okoli nas", je zapisala Christiejeva. Vso interno komunikacijo in naloge bodo v koncernu prilagodili internetnemu dostopu, navaja podjetje.

Obvezno delo od doma v Twitterju velja za zaposlene v Hongkongu, Južni Koreji in na Japonskem. Drugod jim je še vedno dovoljeno delati iz pisarne, če je to treba, bodo pa v delovnih prostorih skrbeli za dodatno dezinfekcijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tehnološki velikan je sicer že prejšnji teden napovedal začasno zamrznitev vseh nenujnih poslovnih poti in dogodkov. Podjetje za polni delovni čas zaposluje skoraj 5000 ljudi, delo od doma po vsem svetu pa je zaukazalo kot prvo od velikih tehnoloških koncernov.

Več iz rubrike