Domov Aktualno 28. Marec 2018.

Twitter prepovedal oglaševanje kriptovalut

Twitter
© Pexels
Twitter je prepovedal oglaševanje prvih ponudb žetonov (ICO) kriptovalut, saj želijo uporabnike zavarovati pred morebitnimi goljufijami. Za podobno potezo sta se pred tem že odločila spletna velikana Google in Facebook. Prepoved je navzdol potisnila vrednost bitcoina.

Pod novimi pogoji bo prepovedano oglaševanje prvih ponudb žetonov, s katerimi so sicer mnogi startupi zbrali na milijarde dolarjev na nereguliranem trgu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Vemo, da se takšne vsebine povezuje z zavajanjem, zato uvajamo številne ukrepe za preprečevanje takšnih načinov pridobivanja uporabnikov," so zapisali na Twitterju.

Po objavi Twitterja je kriptovaluta bitcoin izgubila osem odstotkov in zdrsnila na 7929 dolarja. Bitcoin je bil ob svojih začetkih leta 2009 vreden le nekaj dolarskih centov, konec lanskega leta pa se je povzpel na skoraj 20.000 dolarjev.

Bitcoin sicer tako kot ostale kriptovalute ni reguliran, kar pomeni, da nad njim ne bdi nobena centralna banka ali druga ustanova, niti ga ne podpira katera od držav.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.