Domov Aktualno 09. December 2017.

Trimu se obeta novo vodstvo

Trimo Trebnje
© Blaž Samec
Glavni izvršni direktor Trima Maciej Radomski bo z novim letom zapustil trebanjsko podjetje, ki je po uspešnem finančnem prestrukturiranju od marca lani v lasti poljskega sklada Innova Capital oz. družbe European Architectural Systems. Do imenovanja novega direktorja bo skupino vodil prvi nadzornik družbe Jeffery L. Grady, so sporočili iz Trima.

Radomski, ki bo na zdajšnjem delovnem mestu do konca decembra, sicer Trimo zapušča zaradi osebnih razlogov.

V Trimu so ocenili, da je Radomski uspešno končal "začetno fazo upravljanja naložbe novih lastnikov Innova, vključno z racionalizacijo poslovanja, okrepitvijo mednarodnih prodajnih potencialov in prestrukturiranjem dobaviteljske verige".

Sicer pa je Radomski z ekipo močno pripomogel k napredku ključnih stebrov programa Trimo. Preusmeril in osredotočil se je na vrhunski izdelek Qbiss in zagotovil močno distribucijsko prisotnost na trgih zahodne Evrope, še posebej v Nemčiji, v Veliki Britaniji, Franciji in državah Beneluksa.

Prodaja v Nemčiji se je v dveh letih več kot podvojila, tudi v Veliki Britaniji so zabeležili "nekaj pomembnih zmag, ki so izboljšale prepoznavnost Trima na trgu, kot je muzej Concorde ali letališče v Manchestru".

V Trimu so letos do decembra zabeležili dobro petino več naročil kot lani, njihov paradni konj Qbiss pa je najhitreje rastoči izdelek v prodajnem programu.

Pod vodstvom Radomskega so v podjetju vpeljali vrsto sprememb, Trimo pa je zdaj v boljšem poslovnem stanju kot pred nakupom, so prepričani v družbi. "Rezultati številnih aktivnosti so že vidni, nekateri pa bodo pokazali svoje učinke leta 2018", so še zapisali in hkrati letošnje poslovne obete ocenili za zelo spodbudne.

Trimo je sicer lani ustvaril 103,7 milijona evrov prihodkov od prodaje. To je bilo 11,5 odstotka nad načrtom in nekaj manj kot 22 odstotkov več kot v predhodnem letu. Čisti dobiček je bil s 3,96 milijona evrov nekaj več kot 29 odstotkov nad načrtom in nekaj več kot 45 odstotkov nad ustvarjenim čistim dobičkom v letu 2015.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.