Domov Aktualno 07. Marec 2018.

Tožba proti nekdanji upravi Telekoma v primeru Najdi.si znova na prvo stopnjo

telekom
© Jure Eržen
Višje sodišče v Ljubljani je v primeru tožbe Telekoma Slovenije proti nekdanji upravi pod vodstvom Bojana Dremlja v zadevi Najdi.si ugodilo pritožbi Telekoma Slovenije, sodbo razveljavilo in zadevo sodišču prve stopnje vrnilo v novo sojenje.

Telekom Slovenije je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil, da je v ponedeljek prejel sklep višjega sodišča v Ljubljani s 15. februarja v primeru tožbe Telekoma zoper Bojana Dremlja, Dušana Mitiča, Filipa Ogrisa Martiča, Željka Puljića in Darje Senice zaradi plačila 7,636 milijona evrov s pripadki.

"Višje sodišče v Ljubljani je s predmetnim sklepom sklenilo, da se pritožbi Telekoma Slovenije ugodi, izpodbijana sodba razveljavi in zadeva vrne sodišču prve stopnje v novo sojenje," so zapisali v sporočilu.

Okrožno sodišče v Ljubljani je maja 2016 v celoti zavrnilo tožbeni zahtevek Telekoma ter družbi tudi naložil, da mora toženim strankam in stranski intervenientom tudi povrniti pravdne stroške. Družba nekdanjo uprave v tem primeru toži zaradi domnevno predragega nakupa podjetja Najdi.si.

Podrobnosti sodbe višjega sodišča v Telekomu ne razkrivajo, ker da je javnost "zaradi občutljivosti" iz obravnave izključena, so za STA povedali v družbi.

Telekom je proti Dremljevi upravi vložil skupno tri tožbe, poleg omenjene v primeru nakupa Najdi.si še zaradi prevzema makedonske družbe On.net in kosovske družbe Ipko.

V primeru On.net je zoper Dremlja in Mitiča leta 2011 vložil tožbo z zahtevkom v višini okoli 2,3 milijona evrov. Okrožno sodišče v Ljubljani je leta 2016 zahtevek v celoti zavrnilo, Telekom pa se zoper sodbo ni pritožil.

V primeru Ipko pa je zoper Dremlja, Mitiča, Ogris Martiča, Puljića in Senico leta 2012 vložil tožbo z zahtevkom v višini okoli 48 milijonov evrov. Postopek je v fazi izvajanja dokazov, so STA danes še povedali v Telekomu Slovenije.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.