Domov Aktualno 13. Junij 2018.

Toyota milijardo dolarjev v ponudnika prevozov Grab

Toyota
© Toyota
Japonski avtomobilski proizvajalec Toyota bo vložil milijardo dolarjev v azijskega ponudnika prevozov Grab, s čimer želi okrepiti partnerstvo s to družbo in razširiti ponudbo mobilnih storitev v Aziji, so danes sporočili iz Toyote.

Toyota bo imela svojega člana v upravnem odboru Graba in bo tudi imenovala svojega izvršnega direktorja.

"S tem močnim partnerstvom bomo lahko postali mobilna platforma, ki ponuja vse na enem mestu,"je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal soustanovitelj in glavni izvršni direktor Graba Anthony Tan. Izvršni podpredsednik Toyote Shigeki Tomoyama je izrazil zadovoljstvo nad krepitvijo sodelovanja, s katerim bodo izkoristili Toyotine povezane tehnologije.

Grab ponuja storitve prevoza prek aplikacije v 217 mestih v osmih državah jugovzhodne Azije, med drugim v Indoneziji, Maleziji, Singapurju in na Tajskem. Marca letos je prevzel del posla ameriškega konkurenta Uber v jugovzhodni Aziji; Uber je v zameno dobil 27,5-odstotni delež v Grabu.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.