Domov Aktualno 04. Januar 2018.

Tesla znova z zamudo pri modelu 3

tesla
© Pixabay
Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla ima še vedno smolo pri proizvodnji cenovno dostopnejšega modela 3. Sprva so načrtovali, da bodo proizvodnjo 5000 vozil tedensko dosegli konec prvega četrtletja letos, po zadnjih izračunih pa so rok prestavili na konec drugega četrtletja, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Načrt so pred tem enkrat že spremenili, saj so sprva načrtovali, da bodo omenjeni mejnik dosegli konec minulega leta. Kot so pojasnili tokrat, so v zadnjem četrtletju izboljšali proizvodnjo, zato pričakujejo, da bo z njo zdaj manj težav.

"V zadnjih sedmih delovnih dneh zadnjega lanskega četrtletja smo izdelali 793 modelov 3, v zadnjih nekaj dneh pa na vseh proizvodnih linijah dosegli proizvodnjo tisoč vozil tedensko," so zapisali pri Tesli.

Dodali so, da so med oktobrom in decembrom lani izdelali skupno 29.870 vozil, število dobavljenih modelov s in x pa je bilo rekordno.

Model 3 v ZDA stane 35.000 dolarjev (28.830 evrov), kar je približno polovica manj od povprečne cene ostalih Teslinih modelov.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.