Domov Aktualno 13. Oktober 2017.

Tesla odpoklicala 11.000 modelov x

Tesla X
© Reuters
Ameriški proizvajalec luksuznih električnih vozil Tesla je odpoklical 11.000 vozil model x, za katere obstaja možnost, da zadnji sedeži ob trku zdrsnejo naprej. Kot so poudarili v družbi, možnost napake obstaja le pri manjšem deležu vozil, a so jih iz preventivnih razlogov odpoklicali več.

Iz Tesle so v četrtek po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili, da so notranji preizkusi pokazali, da je treba pri nekaterih vozilih modelnega leta 2016 in 2017 morda učvrstiti pritrdilni sistem druge vrste sedežev.

"Čeprav Tesla ni prejela poročil o kakršnih koli nevšečnostih ali nesrečah, povezanih s to zadevo, bomo nadaljevali s prostovoljnim odpoklicem, da preverimo vozila in se prepričamo, ali so pri njih morda potrebne prilagoditve," so pojasnili v družbi.

Lastniki lahko vozila po njihovih zagotovilih nemoteno uporabljajo še naprej, a naj do obiska pooblaščenega serviserja po možnosti preprečijo, da bi v drugi vrsti hkrati dva odrasla sedela na levem in sredinskem sedežu.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.