Domov Aktualno 10. November 2017.

Telekom Slovenije prodal delež v makedonski družbi One.vip

Telekom Slovenije
© Leon Vidic
Telekom Slovenije je z današnjim prejemom kupnine v celoti izstopil iz makedonske družbe One.vip, ki jo je pred tremi leti v Skopju ustanovil skupaj z avstrijskim operaterjem Telekom Austria. Za svoj 45-odstotni delež družbe je iztržil 120 milijonov evrov.

Telekom Slovenije in Telekom Austria sta družbo One.vip ustanovila z združitvijo svojih makedonskih družb One, ki je bila del skupine Telekom Slovenije, in Vip operator, ki je bila del skupine Telekom Austria Group.

Pogodbo o združitvi sta operaterja podpisala oktobra 2014, po prejemu soglasja makedonske komisije za varstvo konkurence poleti 2015 pa je bila nova družba One.vip vpisana v makedonski centralni register 1. oktobra 2015. Telekom Slovenije je imel v njej 45-odstotni lastniški delež, Telekom Austria Group pa 55-odstotnega.

Pogodba je vključevala tudi nakupno in prodajno opcijo za izstop Telekoma Slovenije iz makedonske družbe One.vip v roku treh let po zaključeni združitvi. V skladu s tem je Telekom Austria Group uveljavil nakupno opcijo in Telekom Slovenije je danes prejel celotno kupnino, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz slovenskega operaterja.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.