Domov Aktualno 22. December 2017.

Telekom bi bil tudi trgovec

telekom
© Jure Eržen
Zakaj ima nacionalni telekomunikacijski operater posebno skupino, ki spremlja postopke v zvezi s stečajem Merkurja

Stečajna upraviteljica Merkurja je objavila vabilo k dajanju ponudb za nakup lastniškega deleža starega Merkurja v Big Bangu. Podjetje je največji ponudnik avdio-video izdelkov in računalništva s tržnimi deleži, ki segajo od 30 pa vse do 60 odstotkov.

Simona Goriup med prodajnim postopkom izjav o tem, kdo je med prejemniki vabil k oddajanju ponudb za nakup Big Banga, ne daje. Družba Deloitte, ki je bila izbrana za vodenje postopka prodaje, je sicer morebitnim zainteresiranim kupcem že razposlala kratek predstavitveni dokument s ključnimi informacijami o podjetju in predlagani transakciji.

Po naših zanesljivih informacijah je dokument romal tudi k slovenskem nacionalnemu operaterju Telekom. Ta že nekaj časa v okviru posebne skupine spremlja vse postopke v zvezi s stečajem Merkurja in po naših informacijah je pod določenimi pogoji tudi zainteresiran za Big Bang. To nam je potrdilo več neodvisnih virov, v Telekomu pa so nam sicer uradno odgovorili, da jih nakup družbe ne zanima.

Telekom ima v svoji strategiji sicer širitev v različne dejavnosti, med drugim se je zato letos zanimal za nakup deleža v Gorenjski banki, omenja pa se ga tudi kot morebitnega interesenta za banko DBS.

Poleg vodilnega položaja na trgih avdio-video izdelkov in računalništva Big Bang sodi tudi med večje ponudnike telekomunikacij in izdelkov bele tehnike, zato bi lahko pričakovali, da bo interes zanj izkazal tudi finančni sklad HPS Investment Partners, ki je za 28,5 milijona evrov nedavno kupil Merkur trgovino. A po naših informacijah ta tuji investitor ponudbe ne bo oddal.

Več na Delo.si

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.