T-2 kupil kupil podjetje, ki skrbi za brezžični internet v Slovenski Istri

A. S. H.
Nakup družbe Avision pomeni za T-2 nadaljevanje uresničevanja strategije hitro rastočega igralca v panogi, njenim uporabnikom pa omogoča dostop do večjega nabora najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih storitev. Foto: Jože Suhadolnik/Delo

Družbi bosta skupaj gradili prihodnost na osnovi individualnih in prilagojenih rešitev za posameznike in podjetja.

Telekomunikacijski operater T-2 je podpisal pogodbo o nakupu večinskega deleža v družbi Avision d. o. o., ki se ukvarja z brezžično tehnologijo in uporabnikom nudi storitve brezžičnega interneta, televizije, mobilne ter IP telefonije, so sporočili iz T-2.

Družba Avision, ki ima sedež v Portorožu, se že od leta 1991 ukvarja z brezžično tehnologijo in zagotavlja storitve brezžičnega interneta uporabnikom na območju Slovenske Istre, Žirov, Logatca, Idrije in Radovljice. V svoji ponudbi pa ima še storitve televizije ter mobilne in IP telefonije.


Z vstopom v lastništvo Avisiona T-2 pridobiva dodatno vrhunsko znanje, inovativnost in poglobljeno poznavanje informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Cilj sodelovanja je namreč združiti bogate izkušnje in znanje strokovnjakov na tem področju s poudarkom na brezžičnih tehnologijah. Družbi bosta tako gradili skupno prihodnost na osnovi individualnih in prilagojenih rešitev za posameznike in podjetja.
 
Nakup družbe Avision pomeni za T-2 nadaljevanje uresničevanja strategije hitro rastočega igralca v panogi, njenim uporabnikom pa omogoča dostop do večjega nabora najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih storitev.

T-2 je nedavno podpisal tudi pogodbo o nakupu kabelskega operaterja Inatel, potem ko je aprila kupil Telesat in KKS Kabel Kamnik. Podjetje je kupilo tudi zemljišče, denar pa vložilo v start-up. Vir za te nakupe je odškodnina, ki jo je prejel od Telekoma Slovenije, piše spletno Delo.
Več iz rubrike