T-2 kupil kupil podjetje, ki skrbi za brezžični internet v Slovenski Istri

Družbi bosta skupaj gradili prihodnost na osnovi individualnih in prilagojenih rešitev za posameznike in podjetja.
Fotografija: Nakup družbe Avision pomeni za T-2 nadaljevanje uresničevanja strategije hitro rastočega igralca v panogi, njenim uporabnikom pa omogoča dostop do večjega nabora najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih storitev. Foto: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Nakup družbe Avision pomeni za T-2 nadaljevanje uresničevanja strategije hitro rastočega igralca v panogi, njenim uporabnikom pa omogoča dostop do večjega nabora najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih storitev. Foto: Jože Suhadolnik/Delo

Telekomunikacijski operater T-2 je podpisal pogodbo o nakupu večinskega deleža v družbi Avision d. o. o., ki se ukvarja z brezžično tehnologijo in uporabnikom nudi storitve brezžičnega interneta, televizije, mobilne ter IP telefonije, so sporočili iz T-2.



Z vstopom v lastništvo Avisiona T-2 pridobiva dodatno vrhunsko znanje, inovativnost in poglobljeno poznavanje informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Cilj sodelovanja je namreč združiti bogate izkušnje in znanje strokovnjakov na tem področju s poudarkom na brezžičnih tehnologijah. Družbi bosta tako gradili skupno prihodnost na osnovi individualnih in prilagojenih rešitev za posameznike in podjetja.
 
Nakup družbe Avision pomeni za T-2 nadaljevanje uresničevanja strategije hitro rastočega igralca v panogi, njenim uporabnikom pa omogoča dostop do večjega nabora najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih storitev.

T-2 je nedavno podpisal tudi pogodbo o nakupu kabelskega operaterja Inatel, potem ko je aprila kupil Telesat in KKS Kabel Kamnik. Podjetje je kupilo tudi zemljišče, denar pa vložilo v start-up. Vir za te nakupe je odškodnina, ki jo je prejel od Telekoma Slovenije, piše spletno Delo.

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.