Domov Aktualno 20. Oktober 2017.

Swiss Re: Harvey, Irma in Maria povzročili za 95 milijard dolarjev škode

Neurje
© Reuters
Orkani Harvey, Irma in Maria ter potresa v Mehiki so zavarovalnicam povzročili za 95 milijard dolarjev gospodarske škode, je danes ocenila druga največja pozavarovalnica na svetu, švicarska Swiss Re. Samo Swiss Re je zaradi omenjenih treh orkanov in dveh potresov v tretjem četrtletju zabeležila za 3,6 milijarde dolarjev škode.

"Nedavne naravne katastrofe so bile izjemno močne," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP poudaril glavni izvršni direktor Swiss Re Christian Mumenthaler. Ob tem so v pozavarovalnici opozorili, da utegne biti skupna škoda na zavarovalnem trgu še višja, saj proces vlaganja in ocenjevanja zahtevkov še poteka.

Orkan Harvey je konec avgusta opustošil Teksas in dele Louisiane, povzročil je namreč ogromno škode na lastnini in s poplavami paraliziral četrto največje mesto v državi Houston.

Septembra je orkan Irma 'udaril' na Florida Keys, orkan Maria pa v Portoriku. Prav tako septembra pa sta dva močna potresa v Mehiki med drugim za seboj pustila več sto mrtvih.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.