Domov Aktualno 18. Oktober 2018.

Svet kapitala: Vse so plule v isto smer - Evropa združena na Barcolani

barcolana
© Studio Borlenghi
V petek, 19. oktobra, v poslovni prilogi Svet kapitala lahko preberete veliko zanimive vsebine. Osredotočili smo se na tveganja pri internacionalizaciji, različnih konotacijah uspeha, tako za podjetja kot sodobno družbo.

Tveganj v mednarodnem poslovanju bo čedalje več, a slovensko gospodarstvo je kljub majhnosti v dobri formi. V drobnem tisku razložimo, kakšni so trendi v poslu in kakšnimi tveganji se spopada gospodarstvo. V Sloveniji smo se od krize navadili govoriti o izvoznikih kot o vlečnih konjih gospodarstva. Vendar se večina zgodb o poskusu preboja na tuje trge klavrno konča.

Euro 2016 in Rio 2016 – nesramno donosen posel | Author: Pixabay Pixabay

 

Preberite si intervju z Lonom Safkm, izumiteljem, inovatorjem, podjetnikom in marketinškim gurujem. Zakaj?
Ker je med drugim razvil prvi računalniški sistem, ki je prepoznal človeški govor, oblikoval je tudi arhitekturo za Applov program Newton.

apple titan | Author: Pexels Pexels

 

Dotaknili se bomo digitalizacije. V članku Pametna prihodnost – toda za koga? novinarja razložita, kako bo živeti v mestih, kjer bodo pravila igre določale med seboj povezane pametne naprave. Adijo, »neumni« koši za smeti, mestne svetilke, ki imajo zgolj vlogo osvetljevanja, vodovodne cevi brez pametnih senzorjev in gneče na cestah ... 

prihodnost mesto futuristično | Author: futurismo.com futurismo.com

 


Članek "Začnimo pogosteje govoriti o etiki poslovanja!" poudarja, da je skladnost poslovanja za podjetja pomembna zaradi tveganja izgube ugleda. Eden glavnih ciljev skladnosti poslovanja je preprečevanje kršitev regulacije in etike, ki posledično prinaša izgube podjetju in prizadene vse druge deležnike. Tveganja so lahko različna, od pravnih do finančnih.

tatu poslovnež | Author: Reuters Reuters

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.