Domov Aktualno 11. Oktober 2018.

Svet kapitala: Trkamo na vrata podnebne apokalipse

© Shutterstock
Jutri s časnikom Delo dobite tudi poslovni tednik Svet kapitala.

Svetu zmanjkuje časa. Vsaka desetinka višje povprečne temperature prinaša bolj ekstremne vremenske pojave, ki ogrožajo življenja in podjetja, opozarja zadnje poročilo Medvladnega panela za podnebne spremembe (IPCC).

Iz Krke so sporočili, da za področje varstva okolja namenijo od šest do sedem milijonov evrov na leto. Kaj pravijo še v nekaterih drugih slovenskih podjetjih, preberite jutri v poslovnem tedniku Svet kapitala.

Marsikateri projekt selitve proizvodnje je v preteklosti propadel. Podjetja obrate zdaj vračajo v razviti svet, vzrok pa ni dražja delovna sila. Nemški Adidas je recimo iz Kitajske preselil proizvodnjo športnih copat nazaj v bavarsko mesto Ansbach. Čevlje bodo proizvajali s pomočjo naprednih tehnologij, med drugim 3D-tiskanja. Bo (spet) najpomembnejša kakovost?

Podjetja premalokrat upoštevajo dejstvo, da ob vseh pametnih rešitvah potrebujejo tudi pametne ljudi. Odgovarjamo na vprašanje, ali se podjetja zavedajo prednosti sodelovanja z družboslovci?

Pišemo tudi o problematiki s pomanjkanjem nadzora nad prodajo prehranskih dopolnil ...

... in ugotavljamo, da čedalje več ljudi svoje frustracije namesto pri terapevtih rešuje pri lepotnih kirurgih.


Ker vam privoščimo dobro branje!

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.