Domov Aktualno 13. September 2018.

Svet kapitala: »To je en velik teater!«

© Svet kapitala
»Dajte no, to je zgolj teater, mi se pretvarjamo, da reformiramo državo, Evropska unija pa se pretvarja, da nam bo odprla vrata. Ne bo jih!« je na Strateškem forumu na Bledu razburkala razpravo Hedvig Morvai srbska izvršna direktorica Evropskega sklada za Balkan.

V novi številki poslovnega tednika Svet kapitala, ki ga vsak petek dobite skupaj s časnikom Delo, preberite reportažo s Strateškega foruma na Bledu, ki ga je začinila Srbkinja Hedvig Morvai, pogovarjali pa smo se tudi s komunikologom in profesorjem na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, Dejanom Verčičem, ki pravi, da delavski razred zaradi digitalizacije ostaja brez perspektive, komentiral je tudi raziskavo Evropskega komunikacijskega monitorja, kjer kar 61 odstotkov vprašanih meni, da lažne novice prihajajo prav tako iz tradicionalnih medijev.

Magistrski študij Poslovodenje in organizacija na ljubljanski Ekonomski fakulteti se je prvič uvrstil med sto najboljših po mnenju Financial Timesa. Kje so ti zaposleni diplomanti, preberite jutri v Svetu kapitala.

Raziskujemo tudi, kaj se je zgodilo z nemškimi markami, bankovci, ki so omogočali hitri zaslužek, potem pa v šestih dneh postali ničvredni.


Ker vam privoščimo le dobro branje!


Iz prejšnje številke poslovnega tednika Svet kapitala:

 | Author: Ana Strnad Hočevar Ana Strnad Hočevar

⚙️ Saša Mrak: Čas prikrivanja slabih praks je minil
⚙️ Koga lahko najbolj prizadenejo nove krize?
⚙️ Ali bo Evropa gradila svojo »svilno pot«?
⚙️ Globalna ekonomija: Kitajska vs. ZDA
⚙️ Japonska: Slovensko vino na cesarskem dvoru

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.