Domov Aktualno 06. December 2018.

Svet kapitala: Samozavest, ki že meji na aroganco?

© Ana Strnad Hočevar
V jutrišnji številki Sveta kapitala preberite o dvanajsturnem delovniku v Avstriji, analizi lanskoletne in napovedih o letošnji plinski sezoni in drugih zgodbah.

V sveži številki Sveta kapitala, ki bo jutri priložen časniku Delo, pišemo o letošnji plinski sezoni. Nas bo ogrevanje na plin drago stalo? Zagotovo bodo cene plina to leto višje kot prejšnje, saj so bile cene zemljskega plina že jeseni 40 odstotkov višje kot v istem obdobju lani.

Pod drobnogled smo vzeli sosednjo Avstrijo in s 1. septembrom sprejeti zakon, ki dovoljuje podaljšati delovni čas do 12 ur na dan, kar pomeni, da lahko delavci in uslužbenci delajo tudi do 60 ur na teden. Brez plačila nadur. 

Sprašujemo se, kdo sploh lahko ustavi pohod diskontnih trgovcev, ki postajajo vse nevarnejši tekmec tradicionalnim trgovcem. Če so nekoč stavili na nižje cene, se danes osredotočajo na oglaševanje kakovosti izdelkov.

Preberite tudi o Titaniku, ki je bil nepotopljiv, a se je vseeno potopil. Zakaj se je to zgodilo? Človeški faktor? Mogoče zaradi pretirane samozavesti, ki je že mejila na argoanco? 


Ker vam privoščimo dobro branje.


  

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.