Domov Aktualno 11. September 2017.

Sumitomo z 34-milijonsko investicijo prihaja v Logatec

Sumitomo Rubber Industries
Z DUTB naj bi že podpisali predpogodbo za zemljišče v Logatcu.

Japonska multinacionalka Sumitomo Rubber je pisanju časopisa Dnevnik izbrala lokacijo v Logatcu, kjer nameravajo zgraditi novo tovarno za proizvodnjo medicinskih elastomerov. Po ogledu različnih lokacij v Trbovlju, Komendi in Logatcu so se odločili za slednjega, z  DUTB pa naj bi že sklenili predpogodbo.

Po pisanju omenjenega časopisa naj bi šlo za zemljišče ob železniških postaji, kjer je včasih obretovalo lesnopredelovalno podjetja KLI Logatec.

V tovarno v Sloveniji bo investirala Sumitomova švicarska podružnica Lonstroff, vrednost investicije pa bo dosegla 34 milijonov evrov in bo ustvarila vsaj 200 delovnih mest. Proizvodnja bo po načrtih stekla aprila 2019.

Po napovedih gospodarskega ministrstva bo tovarna velika 12.000 kvadratnih metrov, velikost zemljišča na izbrani lokaciji pa bo znašala 32.000 kvadratnih metrov.

Logaški župan Berto Menard je že pred časom ocenil, da gre za več kot idealno lokacijo. Na mestu, kjer med drugim posluje Hoedlmayr logistika, imajo po njegovih besedah na voljo še 13 hektarjev zemljišč, za katere se zanima več tujih investitorjev. Prihoda Sumitoma bi bili veseli, saj bi ta prinesel 200 novih delovnih mest.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.