Domov Aktualno 15. November 2017.

Softbank zanikala dogovor z Uberjem

uber
© Blaž Samec
Japonska multinacionalka Softbank je zanikala, da bi z ameriškim tehnološkim podjetjem Uber že oblikovala dogovor o nakupu deleža v njem. Kot so pojasnili, o tem še razmišljajo in bodo od posla v primeru zanje neugodnih pogojev odstopili, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Uber je v ponedeljek sporočil, da se s Softbank dogovarja o prodaji deleža v podjetju, kar vidijo kot potrditev dolgoročnega potenciala družbe. V Softbank so pred meseci izrazili interes za nakup najmanj 14-odstotnega deleža za okoli milijardo dolarjev (850 milijonov evrov).

Danes so sporočili, da gre le za interes in še nikakršen končni dogovor. Vodstvo namreč preučuje ceno delnic in njihovo minimalno število ter bo presodilo, ali bi bil posel za multinacionalko dovolj ugoden.

Prodaja deleža konzorciju bi Uberju po lastnih ocenah pomagala spodbuditi investicije v tehnologijo in nadaljevati širitev na nove trge, hkrati pa bi pripomogla k izboljšanju vodenja podjetja.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.