Domov Aktualno 07. Oktober 2017.

Slovenski VLM bo letel med Antwerpnom in Londonom

letališče maribor letalo
© Tadej Regent
Po več kot devetih letih bo letalski prevoznik VLM Airlines 30. oktobra obnovil lete med belgijskim Antwerpnom in londonskim mestnim letališčem London City Airport. Ob ponedeljkih, torkih in sredah bo letel trikrat, ob četrtkih in petkih štirikrat v vsako smer, ob nedeljah pa sta na voznem redu dva povratna leta.

Med Antwerpnom in Londonom bodo letela tri letala Fokker 50s, ki imajo dovoljenja, ki jih je po mnenju poznavalcev zelo korektno izdala slovenska agencija za civilno letalstvo (CAA). Iz VLM Airlines sporočajo, da je v družbi trenutno zaposlenih 55 letalskih strokovnjakov, v floti pa je skupaj šest petdesetsedežnih turbopropelerskih letal Fokker 50.

Antwerpen in London kot dve pomembni gospodarski središči sta z neposrednimi leti povezani od leta 1993; do leta 2008 je že letela družba VLM Airlines, odtlej pa Cityjet, ki je pred dnevi napovedal, da bo 27. oktobra letos nehal leteti.

Izvršni direktor letališč Antwerp in Ostend-Bruges Marcel Buelens poudarja, da je povezava pomembna, ker gre za dve zelo pomembni gospodarski središči. Tako za poslovne potnike kot za turiste je posebna prednost obeh letališč bližina centrov; na drugi strani zahteva ta bližina londonskega Cityja ob kratki stezi v naseljenem območju posebno dovoljenje. Komercialni direktor letališča London City Airport Richard Hill poudarja, da gre za edino povezavo Združenega kraljestva z drugim največjim belgijskim mestom, povezava pa je posebej dobrodošla za redne poslovne potnike.

Polet iz Antwerpna v London traja uro in deset minut, prvo letalo bo odletelo v ponedeljek, 30. oktobra ob 7. uri in v Londonu pristalo ob 7.10 po tamkajšnjem času. Vračalo se bo ob 7.40 in pristalo v diamantni prestolnici ob 9.40.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.