Domov Aktualno 14. Junij 2017.

Slovenski trg dela; 805 evrov bruto za doktorat

roka
© Pixabay
Tako si ljubljansko socialno podjetje Inštitut Educare za razvoj človeških vrednot v šolstvu predstavlja razmere na slovenskem trgu dela.

V zadnjem času veliko poslušamo o ugodnih gospodarskih razmerah, ki so izboljšale tudi razmere na trgu dela. Menda že dolgo ni bilo tako lahko dobiti zaposlitve, kot je to mogoče v sedanjih razmerah.

Iz pogovorov z velikimi in pomembnimi delodajalci je celo zaznati skrb, da bodo v takšnih razmerah na trgu dela težko dobili specifične kadre. Kako pa razmere na trgu razumejo v socialnem podjetju Inštitut Educare za razvoj človeških vrednot v šolstvu, nakazuje njihov oglas, s katerim iščejo vodjo programov za preprečevanje medvrstniškega nasilja v šolah.

Kandidat za službo za določen čas enega leta z deljenim delovnim časom mora po zahtevah socialnega podjetja imeti doktorat znanosti, dve leti delovnih izkušenj in obvladati mora štiri tuje jezike, angleško, nemško, špansko in srbsko. Podjetje mu v zameno za opravljeno delo ponuja 805 evrov bruto mesečne plače.

Ali je oglas s takšno ponujeno plačo morda pomota, smo preverili kar na sedežu družbe Educare. Luka Stepančič, ki je v oglasu naveden kot kontakt za kandidate, nam je zagotovil, da je oglas pravilen in da v njem ni pomote. "Nekaj povpraševanja po tem delu je, kriterije pa izpolnjujejo zelo redki," se je čudil Stepančič.

Ko smo ga vprašali, ali se mu ne zdi, da so neustrezni kandidati morda posledica nenavadno nizke ponujene plače za tak profil, pa je Stepančič odgovoril: "veste, zelo specifičen kader je to. Res pa je tudi plača ekstremno specifična, to se strinjam." Ob tem pa je, dodal, da bo izbrani kandidat ob navedeni plači skozi programe, ki se sofinancirajo iz javnih sredstev, lahko dosegel do 1.500 evrov neto mesečne plače.

 | Author: Sindikat Mladi plus Sindikat Mladi plus

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.