Domov Aktualno 07. December 2017.

Skupina Telekom Slovenije v 2018 načrtuje skoraj 41 milijonov evrov dobička

Telekom Slovenije
© Leon Vidic
Skupina Telekom Slovenije v prihodnjem letu načrtuje prihodke v višini 755,3 milijona evrov, čisti dobiček pa naj bi dosegel 40,9 milijona evrov. Za investicije bodo namenili 158 milijonov, je razvidno iz strategije, objavljene na spletnih straneh Ljubljanske borze.

V decembra lani sprejetem poslovnem načrtu skupine so medtem za letos predvideni poslovni prihodki v višini 717,8 milijona evrov, čisti dobiček pa pri 41,3 milijona evrov.

Danes objavljena strategija vključuje tudi projekcijo za obdobje 2019-2022. Telekom Slovenije se namerava v tem obdobju osredotočiti na ključne strateške smernice, s katerimi bi se zoperstavil zaostreni konkurenci.

Smernice vključujejo ohranjanje tržnega položaja pri mobilnih storitvah in povečevanje tržnega deleža fiksnih storitev, nove vire prihodkov, ohranjanje kakovosti omrežja, konsolidacijo na posameznih trgih ter poenostavitev postopkov in infrastrukture informacijskih tehnologij.

Načrtujejo tudi kadrovsko prestrukturiranje, finančno stabilnost, kakovost in družbeno odgovornost.

Za slovenski trg telekomunikacijskih storitev, ki je po ocenah Telekoma Slovenije razvit in že v fazi zasičenosti, pričakujejo upadanje prihodkov od osnovnih telekomunikacijskih storitev. Telekom sicer po lastnih navedbah ohranja najvišji tržni delež v vseh segmentih svojega poslovanja.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.