Domov Aktualno 21. Julij 2018.

Singapore Airlines najboljša letalska družba na svetu

Skytrax vsako leto podeli nagrade najboljšim letalskim družbam, ki jih rangira glede na prejete odgovore več kot dvajset milijonov letalskih potnikov, ki so tokrat ocenjevali kar 335 letalskih družb.

Letošnji zmagovalec je družba Singapore Airlines, ki je z vrha sklatila lansko zmagovalko Qatar Airlines. Na lestvici dominirajo azijske družbe, ki zasedajo kar sedem mest med prvo deseterico, Lufthansa pa je s sedmim mestom edina evropska družba, ki se je prebila med deset najboljših. Po izjavah podeljevalcev nagrade je ključna prednost Singapore Airlines predvsem njihova konsistentnost visokih standardov. Ne le da je od potnikov dobila zelo visoke ocene, ampak je v nasprotju z nekaterimi drugimi družbami prejela izjemno malo kritik. Singapore Airlines v letošnjem letu res ne miruje, po obsežni prenovi svojih velikanov A380 bo oktobra znova zagnala najdaljšo letalsko povezavo na svetu; neprekinjen let med Singapurjem in New Yorkom; 16.700 kilometrov dolgo pot bodo njihova letala opravila v nekaj manj kot devetnajstih urah.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.