Domov Aktualno 10. December 2017.

Sij Metal Ravne napoveduje nova vlaganja in zaposlovanja

Sij Metal Ravne
V enem od dveh največjih jeklarskih družb v Sloveniji, družbi Sij Metal Ravne, zaključujejo uspešno leto in napovedujejo nova vlaganja in zaposlovanja. Letos je družba po besedah glavnega direktorja Andreja Gradišnika zaposlila rekordno število sodelavcev, 50, tako da je v družbi zdaj 1070 zaposlenih. Vsaj še 15 jih bodo zaposlili v kratkem.

Smo v obdobju, ko dejansko imamo dela dovolj, ko je situacija na trgu optimistična, tako da so tekoči rezultati dobri in z optimizmom gledamo v naslednje leto, je za medije dejal glavni direktor Metala Ravne Andrej Gradišnik. Za letos je napovedal realizacijo v višini okoli 175 milijonov evrov, prihodnje leto pa bo Metal najverjetneje, tako Gradišnik, prvič presegel 200 milijonov evrov realizacije.

Potem ko je Metal Ravne, ki je del skupine Slovenska industrija jekla (Sij), v zadnjih desetih letih za posodobitev proizvodnje namenil 180 milijonov evrov, ravno v tem času pripravlja nove strateške načrte za naslednje desetletno obdobje.

"V naslednjem desetletnem obdobju bomo dali večji poudarek t. i. specialni metalurgiji, kar pomeni, da ne bomo povečevali osnovnih kapacitet, ampak dodajali agregate za dodelavo in izdelavo bolj čistih, super čistih jekel, in dodelavo naših izdelkov. Skratka za večjo rast dodane vrednosti našim izdelkom," je napovedal Gradišnik.

V Metalu že zdaj potrebujejo, bodo pa tudi v prihodnje, bolj procesno izobražene delavce. Kot poudarja Gradišnik, bo namreč vse manj fizičnega ročnega dela, vse več pa bo potrebnih procesnih znanj.

Letos je ravenska družba zaposlila že rekordno število novih sodelavcev, večinoma v proizvodnji. Ker delavcev na območju koroške regije primanjkuje, so jih, podobno kot v 80. letih prejšnjega stoletja, ponovno poiskali na območju nekdanjih jugoslovanskih republik in jih nekaj tudi že zaposlili.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.