Domov Aktualno 17. September 2017.

Ryanair z okoli 2000 odpovedanimi leti do konca oktobra

© Tadej Regent
Z manj leti želijo dvigniti letno povprečno raven točnosti letal. V prvi polovici meseca je bilo manj kot 80 odstotkov njihovih poletov točnih.

Dublin - Irski letalski prevoznik Ryanair bo v prihodnjih šestih tednih vsak dan odpovedal med 40 in 50 letov, s čimer želijo doseči, da bi bili leti bolj v skladu s predvidenim urnikom. Tako bodo v prihodnjem mesecu in pol skupaj odpovedali med 1680 in 2100 letov, kar bo prizadelo 285.000 potnikov.

Družba, ki je načrt predstavila v petek, je sporočila, da je nesprejemljivo, da je bilo v prvi polovici septembra manj kot 80 odstotkov njenih letov točnih. "Z odpovedjo dveh odstotkov letov v šestih tednih do uvedbe zimskega urnika bomo raven točnosti dvignili na letni cilj 90 odstotkov," so pojasnili po poročanju britanskega BBC.

Odpoved med 1680 in 2100 letov bo prizadela okoli 285.000 potnikov, številni so že izrazili nezadovoljstvo. Lete so namreč odpovedali v zadnjem trenutku, saj nekatera letala niso poletela že v petek, odpovedani pa so bili tudi nekateri današnji leti.

"Iskreno se opravičujemo majhnemu številu strank, ki jih zadevajo odpovedi. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da bi našli nadomestne lete ali jim v celoti povrnili kupnino," so še zapisali v irskem nizkocenovnem letalskem prevozniku.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.