Domov Aktualno 13. December 2018.

Rusija: "Tehnološko napreden" robot v resnici moški v kostumu

© YouTube
Na eni od osrednjih ruskih televizij so v torek poročali o "tehnološko naprednem" robotu, ki pa se je kasneje izkazal za človeka v kostumu.

Na novičarski televiziji Rosija 24 so v prispevku poročali o predstavitvi robota Borisa, ki zna plesati in peti, na tehnološkem forumu za otroke. "Na forumu so lahko videli tehnološko naprednega robota," je povedal voditelj.

"Dober sem v matematiki, vendar želim zdaj študirati umetnost in glasbeno kompozicijo," je povedal robot s kovinskim glasom, pri čemer so na njegovem obrazu svetile različne lučke.

Vendar pa so blogerji na spletu našli kostum za robota, ki je popolnoma enak domnevnemu robotu. Objavili so tudi fotografije iz zakulisja dogodka, na katerih je med kostumom in čelado viden vrat moškega, ki se je oblekel v robota.

Danes je televizija objavila pogovor z novinarjem, ki je pripravil prispevek. "Popolnoma sem bil prepričan, da bodo vsi ugotovili, da gre za kostum, kot pri božičku, saj je šlo za projekt za otroke," je povedal.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.