PowerUp! kot velika priložnost za start-upe

V letošnji peti izdaji tekmovanja PowerUp! bo sodelovalo skoraj 300 start-upov iz 24 držav regije SVE. Tekmovanje, ki ga organizira InnoEnergy, ponuja ambicioznim podjetjem enkratno priložnost, da si zagotovijo finančno podporo in da svoje ideje razvijejo na svetovni ravni.
Fotografija: PowerUp. Foto Siniša K.
Odpri galerijo
PowerUp. Foto Siniša K.

Največje število udeležencev letos prihaja iz Poljske, ki je predložila 46 prijav.  Na drugem mestu je Srbija z 29 predloženimi prijavami, na tretjem pa Madžarska s 27 kandidati.
V velikem finalu v Krakovu se bo zbralo 14 finalistov, ki se bodo potegovali za glavno nagrado. Ta se bo odvil 21. maja v sklopu največje ekonomske konference v SVE Impact’19. Pred nacionalnimi predizbori ter pred velikim finalom bodo potekali tako imenovani »bootcampi«, delavnice pod vodstvom najboljših mednarodnih podjetniških mentorjev, ki bodo start-upom pomagali pri pripravah na predstavitev idej panelu investitorjev in industrijskih strokovnjakov.
Slovenski predizbor 2019 bo potekal v četrtek, 4. aprila, ob 16. uri na Ljubljanskem gradu.
Robert Slavec, soustanovitelj start-upa myWater, ki je lani zmagal na nacionalnem tekmovanju PowerUp! v Sloveniji, je pred današnjim dogodkom povedal: »Zmaga v Sloveniji nas je kar presenetila, ker smo tekmovali proti resnično zanimivim in dobrim rešitvam. Zelo hitro smo dobili priložnosti za sodelovanje v pospeševalnikih, izbrali pa smo Climate KIC Accelerator, ki nam je tudi zagotovil sredstva za pilotno testiranje v Sloveniji. Naprava je bila postavljena pri Planinski koči Planina Nad Vrhniko. V 14 dneh smo prišli z 20 na 200 uporabnikov na dan. PowerUp! finale v Pragi pa sva s soustanoviteljem izkoristila predvsem kot predstavitev myWater avtomata mednarodnim vlagateljem. Odziv je bil zelo pozitiven in sklenila sva veliko kontaktov. Sedaj se z InnoEnergyjem pogovarjamo še o nadaljnjem sodelovanju.«
InnoEnergy je vseevropska gonilna sila na področju trajnostne energije.
Inovacije podpirajo in vanje vlagajo na vsakem koraku njihovega razvoja – od učilnice do končnega uporabnika. Z mrežo parterjev tkejo vezi širom Evrope in povezujejo inovatorje in industrijo, diplomante in delodajalce, raziskovalce in podjetnike, podjetja in trge.
Delujejo na treh ključnih področjih razvoja inovacij:
  • Izobraževanje.
  • Inovacijski projekti
  • Storitve ustanavljanja podjetij

 

Več iz rubrike