Domov Aktualno 12. November 2017.

Radeška papirnica: Igorju Rakuši uspelo s pritožbo na višjem sodišču

Radeče papir
© Mavric Pivk
Predlog treh družb upnic, da se nad družbo Radeče Papir nova (RPN) uvede postopek prisilne poravnave, očitno še dolgo ne bo doživel epiloga. Igorju Rakuši, enemu od predlagateljev postopka in nekdanjemu direktorju RPN, je uspelo s pritožbo na višjem sodišču. Postopek prisilne poravnave za RPN je zato prekinjen, primer se seli na ustavno sodišče.

Ustavno sodišče bo presojalo o ustavnosti istega člena zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, t. j. člena 221 j, na katerega so se marca letos sklicevali tudi predlagatelji prisilne poravnave: Interexpo Skupina, Strelski center Gaj in Strelski klub Central.

Vsi so lastniško povezani z Igorjem Rakušo, od RPN pa zaradi posojil terjajo dva milijona evrov. Posojila segajo v čas, ko je vodenje RPN prevzel Rakuša, ki je v dolino ob Sopoti leta 2013 pripeljal dubajski Emkaan, pod katerim papirnica in hčerinski Muflon z poslujeta še danes. Partnerstvo z Rakušo se je 2015. končalo s sporom, ki se bo zaradi ovadb z ene in druge strani najverjetneje nadaljeval na sodišču. Ena od ovadb se nanaša tudi na postopek prisilne poravnave.

Več na Delo.si

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.