Domov Aktualno 27. Maj 2018.

Putin in Abe za okrepitev sodelovanja

Japonska
© Pixabay
Ruski predsednik Vladimir Putin in japonski premier Shinzo Abe sta se danes na pogovorih v Moskvi zavzela za okrepitev sodelovanja med državama. Voditelja sta se pred tem že srečala ob robu gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu, kjer je bil Abe častni gost.

"Zelo sem vesel, da imam priložnost podrobno govoriti o naših dvostranskih odnosih in političnem sodelovanju," je dejal Putin, ko je v Kremlju sprejel japonskega premierja.

"Včeraj sva govorila o napredovanju gospodarskih in trgovinskih vezi" med Rusijo in Japonsko, je dodal Putin.

Abe je pristavil, da je Japonska pripravljena okrepiti sodelovanja na miren, a energičen način, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prav tako je izrazil upanje na "nov preboj" pri reševanju ozemeljskega spora glede Kurilskih otokov, ki zastruplja odnose med država že od konca druge svetovne vojne.

Sovjetska zveza je otoke, ki jih Japonci imenujejo Severna ozemlja, zasedla leta 1945 v zadnjih dneh druge svetovne vojne.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.