PowerUp! kot velika priložnost za start-upe

V letošnji peti izdaji tekmovanja PowerUp! bo sodelovalo skoraj 300 start-upov iz 24 držav regije SVE. Tekmovanje, ki ga organizira InnoEnergy, ponuja ambicioznim podjetjem enkratno priložnost, da si zagotovijo finančno podporo in da svoje ideje razvijejo na svetovni ravni.
Fotografija: PowerUp. Foto Siniša K.
Odpri galerijo
PowerUp. Foto Siniša K.

Največje število udeležencev letos prihaja iz Poljske, ki je predložila 46 prijav.  Na drugem mestu je Srbija z 29 predloženimi prijavami, na tretjem pa Madžarska s 27 kandidati.
V velikem finalu v Krakovu se bo zbralo 14 finalistov, ki se bodo potegovali za glavno nagrado. Ta se bo odvil 21. maja v sklopu največje ekonomske konference v SVE Impact’19. Pred nacionalnimi predizbori ter pred velikim finalom bodo potekali tako imenovani »bootcampi«, delavnice pod vodstvom najboljših mednarodnih podjetniških mentorjev, ki bodo start-upom pomagali pri pripravah na predstavitev idej panelu investitorjev in industrijskih strokovnjakov.
Slovenski predizbor 2019 bo potekal v četrtek, 4. aprila, ob 16. uri na Ljubljanskem gradu.
Robert Slavec, soustanovitelj start-upa myWater, ki je lani zmagal na nacionalnem tekmovanju PowerUp! v Sloveniji, je pred današnjim dogodkom povedal: »Zmaga v Sloveniji nas je kar presenetila, ker smo tekmovali proti resnično zanimivim in dobrim rešitvam. Zelo hitro smo dobili priložnosti za sodelovanje v pospeševalnikih, izbrali pa smo Climate KIC Accelerator, ki nam je tudi zagotovil sredstva za pilotno testiranje v Sloveniji. Naprava je bila postavljena pri Planinski koči Planina Nad Vrhniko. V 14 dneh smo prišli z 20 na 200 uporabnikov na dan. PowerUp! finale v Pragi pa sva s soustanoviteljem izkoristila predvsem kot predstavitev myWater avtomata mednarodnim vlagateljem. Odziv je bil zelo pozitiven in sklenila sva veliko kontaktov. Sedaj se z InnoEnergyjem pogovarjamo še o nadaljnjem sodelovanju.«
InnoEnergy je vseevropska gonilna sila na področju trajnostne energije.
Inovacije podpirajo in vanje vlagajo na vsakem koraku njihovega razvoja – od učilnice do končnega uporabnika. Z mrežo parterjev tkejo vezi širom Evrope in povezujejo inovatorje in industrijo, diplomante in delodajalce, raziskovalce in podjetnike, podjetja in trge.
Delujejo na treh ključnih področjih razvoja inovacij:
  • Izobraževanje.
  • Inovacijski projekti
  • Storitve ustanavljanja podjetij

 

Več iz rubrike

aktualno

Na udaru bodo predvsem prihodnje generacije

Deset odstotkov najbogatejših zemljanov je odgovornih za več kot polovico vseh emisij med leti 1990 in 2015.

aktualno

Teden restavracij z oktobrsko izvedbo cilja na 100.000 gostov

Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah.

aktualno

Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji Slovenije

Ministrstvo za okolje in prostor je v soboto na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost.

aktualno

Hrvaški siri do prestižnih svetovnih nagrad; sledi avtohtona konoplja

Proizvajalec Sirana Gligora s hrvaškega otoka Pag se je ponovno izkazal in prejel več mednarodnih nagrad.

Komentarji: