Domov Aktualno 29. Maj 2017.

Portoroško letališče zabeležilo novo rekordno število prispelih letal

Letališče Portorož
Portoroško letališče je od četrtka popoldne do nedelje zvečer zabeležilo novo rekordno število prispelih letal. V navedenem obdobju je na letališču namreč pristalo kar 231 letal. Prednjačili so predvsem nemški in avstrijski gostje, veliko je bilo tudi gostov iz Švice, Italije ter Francije, so sporočili iz Aerodroma Portorož.

Letalski promet je bil sicer tako gost, da je bilo potrebno nekaj strpnosti že tudi v zraku, da so lahko kontrolorji zračnega prometa na letališču vsem pilotom zagotovili varne pristanke.

Zadnji obiski letalskih gostov kažejo, da slovenska obala vedno bolj pridobiva na priljubljenosti, so še zapisali v Aerodromu Portorož ter ob tem opozorili na potrebo po čim hitrejši obnovi in povečanju obstoječega letališča.

Da se stvari pri prizadevanjih za podaljšanje steze portoroškega letališča in njegovega razvoja vendarle premikajo, kažejo zadnje spremembe v lastniški strukturi.

Srbski poslovnež Miodrag Kostić je tako nedavno prek družbe Hotel Palace Portorož od Fraporta Slovenija kupil 30,5-odstotni delež Aerodroma Portorož. Piranski občinski svet pa je prejšnji teden pooblastil župana Petra Bossmana, da uveljavi predkupno pravico za nakup nekaj več kot 15-odstotnega deleža, ki ga prodaja Istrabenz. Občina bo tako svoj lastniški delež dvignila na 44 odstotkov.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.