Domov Aktualno 14. Julij 2017.

Poletno branje: Alibaba: The House That Jack Ma Built in Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike

donald trump jack ma
© AFP
Za tiste, ki na dopustu iščejo nov zagon in svež veter v poslovanju, a med letom nimajo časa raziskovati, priporočamo knjige, v katerih so lahkotno opisane zgodbe o uspehu. Kako iskati nove ideje, ki bralcu koristijo še dolgo časa?

Ena takšnih je zgodba o vzponu očeta Alibabe, Jacka Maa, Alibaba: The House That Jack Ma Built. V samo desetletju in pol se je Jack Ma od skromnih začetkov povzpel med najuspešnejše ljudi sveta. Kariero je začel kot angleški učitelj, nato pa je ustanovil Alibabo, spletno trgovino, ki jo danes uporablja več sto milijonov kitajskih in svetovnih potrošnikov.

Jack je postal ikona zasebnega sektorja, obraz nove, potrošniške Kitajske. Pisatelj Duncan Clark je dobil dostop do podatkov brez primere. Osebno zgodbo, novo gospodarsko svobodo, poslovno pot in zavidanje drugih prikazuje skozi številne ekskluzivne intervjuje, nenavadne pripetljaje in popise, ki resnično služijo kot navdih vsakemu poslovnežu.

Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike opominja podjetnike, kako je videti resnična in trnova pot do velikega uspeha. Znamka Nike je danes vredna več kot 30 milijard dolarjev. Zgodba njenega ustanovitelja je bila do danes zavita v tančico skrivnosti, ki jo skozi knjigo razkrije z zelo osebne perspektive.

Vztrajnost z začetnimi tesnobami in globoko prepričanje v duha športa so Knighta pripeljali do samega vrhunca uspeha. V knjigi pripoveduje, kako mu je uspelo nekaj zgraditi iz nič, premagati neugodje in na koncu ustvariti eno izmed bolj bogatih znamk na svetu.

Ker verjamemo, da se vam bodo na dopustu po tako doživeto opisanih knjigah utrnile številne zamisli za nadaljnje poslovanje, vam priporočamo nakup zložljive bluetooth silikonske tipkovnice, ki vam bo olajšala zapise tako kratkih kot daljših zapisov idej kjerkoli in kadarkoli.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.