Domov Aktualno 22. Marec 2018.

Podaljšanje omejitev zaposlovanja Hrvatov

zagreb hrvaška
© Pixabay
Včerajšnja odločitev vlade v odstopu o sprejemu Zakona o spremembi Zakona o podaljšanju prehodnega obdobja na področju prostega gibanja državljanov Republike Hrvaške in njihovih družinskih članov je negativno presenetila Gospodarsko zbornico Slovenije.

Po njihovem mnenju bo zakon, če bo sprejet v državnem zboru, v obdobju naslednjih dveh let dodatno destabiliziral slovenski trg dela. "Dejstvo je, da se slovensko gospodarstvo sooča z vse večjim povpraševanjem po kadrih, ki jih slovenski trg dela ne zagotavlja več v dovolj veliki meri. Zato smo in bomo v prihodnje vedno bolj odvisni tudi od zaposlovanja tujcev, če želimo ohranjati gospodarsko rast in razvoj," zapišejo.

Podaljšanje omejitev za hrvaške delavce je v nasprotju s potrebami in pričakovanji gospodarstva, zlasti pa podjetij ob slovensko-hrvaški meji, gospodarstvo ne bi smel biti ujetnik meddržavnih trenj.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.