Domov Aktualno 17. April 2018.

Počivalšek s kolegi iz Hrvaške, Srbije, BiH in Črne gore o Mercatorju

mercator
© Blaž Samec
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki opravlja tekoče posle, se bo danes na Bledu s predstavniki sorodnih ministrstev in vlad iz Hrvaške, Srbije, BiH in Črne gore sestal na temo Mercator.

Udeleženci bodo izmenjali aktualne informacije in govorili o nadaljnjih korakih v zvezi z reševanjem družb in koncerna Agrokor.

Počivalšek se bo srečal s hrvaško ministrico za gospodarstvo, podjetništvo in obrt Martino Dalić, s srbskim podpredsednikom vlade in ministrom za trgovino, turizem in telekomunikacije Rasimom Ljajićem, podpredsednikom sveta ministrov BiH in ministrom za zunanjo trgovino in gospodarske odnose BiH Mirkom Šarovićem ter črnogorsko generalno direktorico direktorata za notranji trg in konkurenco gospodarskega ministrstva Biljano Jakić.

Ključni cilj aktivnosti je zagotovitev varovanja javnega interesa v družbi sistemskega pomena za Slovenijo, to je Mercatorju, v odnosu do večinskega družbenika Agrokor in z njim povezanimi osebami. Z nadaljnjimi koraki se želi vzpostaviti pogoje za stabilno poslovanje Mercatorja, so zapisali v ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V postopku prestrukturiranja hrvaškega koncerna Agrokor so upniki dosegli načelni sporazum o ključnih elementih poravnave, ki naj bi ga podpisali do 10. julija. Pričakovati je, da bo največji lastniški delež šel v roke bank upnic, ki naj bi trgovinsko dejavnost, torej Mercator in hrvaški Konzum konsolidirale ter jo prodale strateškemu partnerju.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.