Po olimpijskem Parizu z letečimi taksiji

STA
Glavno  prizoršče poletnih olimpijskih iger leta 2024 v Parizu. Zrak že in še bo igral pomembno vlogo. Foto: Reuters

Obiskovalce iger po pristanku na letališki stezi bodo organizatorji spet dvignili v zrak s samoletečimi mestnimi taksiji prihodnosti. Vsaj tako so predlagali mestnim oblastem.

Organizatorji poletnih olimpijskih iger leta 2024 v Parizu so prišli na zanimivo idejo, kako obiskovalce čim bolj elegantno spraviti z letališča do olimpijskih prizorišč. V izogib prometnim zastojem v mestu luči razmišljajo, da bi obiskovalcem OI ponudili kar samoleteče taksije.

Obiskovalci Pariza lahko z letališča Charles de Gaulle na severu mesta do središča z vlakom ali avtobusom pridejo približno v eni uri. A če se bo ideja pariških letališč (ADP), Airbusa in regionalnega transporta RATP uresničila, bodo obiskovalce iger po pristanku na letališki stezi spet dvignili v zrak s samoletečimi mestnimi taksiji prihodnosti.

Podjetja so minuli teden na pariškem letalskem sejmu predstavila projekt in dodala, da so olimpijske igre odlična priložnost, da se predstavijo futuristični vertikalni taksiji (VTOL), ki lahko vzletajo in pristajajo navpično.
image
Glavno  prizoršče poletnih olimpijskih iger leta 2024 v Parizu, kjer bo zrak še igral pomembno vlogo. Foto: Reuters

»Leta 2010 je prvič več kot polovica človeštva prebivala v urbanih conah in prepričani smo, da se bo številka do leta 2030 povišala na 60 odstotkov,« je dejal generalni direktor Airbusa, Guillaume Faury.

Prišel je čas, da za lokalne premike uporabimo tretjo dimenzijo, je dodal.
Več iz rubrike