Domov Aktualno 11. Oktober 2017.

Po izboru bralcev Večera je SIJ Metal Ravne naj koroško podjetje 2016

Sij Metal Ravne
Medijska hiša Večer je letos prvič izvedla izbor Koroško podjetje leta in najboljše za leto 2016 razglasila drevi na Prevaljah. V kategoriji velikih podjetij je Koroško podjetje leta postala družba Tab Mežica, naj zaposlovalec je podjetje Petrol Energetika, naj koroško podjetje 2016 po izboru bralcev Večera pa je podjetje SIJ Metal Ravne.

V kategoriji srednje velikih podjetij je naj koroško podjetje 2016 slovenjgraška družba Ko-si, v kategoriji majhnih podjetij je zmagala družba Miheu iz Šentjanža pri Dravogradu, v kategoriji mikro podjetij pa ravenska družba Paleco.

Pri iskanju najuspešnejših podjetij v regiji se je medijska hiša Večer povezala z Gospodarsko zbornico Slovenije oz. njeno Območno zbornico Koroška. Skupaj so pripravili izbor, ki s podelitvijo priznanj izpostavlja dobre prakse v regiji, je na drevišnji slovesnosti na Prevaljah poudaril direktor Večera Sašo Todorović, ki je bil tudi član strokovne komisije za izbor.

"Povedati moram, da smo v komisiji poleg finančnih kazalnikov upoštevali tudi razvojno usmeritev družb in vpetost v lokalno okolje. Uspešne družbe morajo imeti jasno strategijo in vizijo vodstva, zadovoljne kupce, produktivne in motivirane zaposlene ter zadovoljne lastnike, ki so za svoje pametne naložbe tudi ustrezno nagrajeni. Verjamem, da smo izbrali najboljše," je dejal Todorović.

Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik DZ Milan Brglez, ki je v nagovoru dejal, da Večerov projekt Koroško podjetje leta prepoznava "kot izjemen doprinos k prepoznavnosti regije in njenih dosežkov v času, ko zgodbe o uspehu potrebujemo za nadaljnji razvojni preboj". Poudaril je pozitivne trende, ki se kažejo v koroškem gospodarstvu, ob tem pa kot posebej pomembno izpostavil, da lahko v regiji svojo perspektivo iščejo in najdejo tudi mladi.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.