Domov Aktualno 20. Avgust 2018.

PepsiCo v prevzem družbe SodaStream

PepsiCo v četrtletju z višjimi prihodki, a nižjim dobičkom
© Pixabay
Ameriški koncern PepsiCo, ki med drugim bdi nad proizvodnjo priljubljene pijače pepsi, namerava kupiti izraelskega proizvajalca aparatov za gazirane pijače SodaStream. Posel je vreden 3,2 milijarde dolarjev (2,8 milijarde evrov).

PepsiCo je velikan na področju pijač in prigrizkov, sedaj pa nadaljuje svojo širitev na področju gospodinjskih naprav.

V poslu namerava za vsako delnico podjetja SodaStream, ki je še nima v lasti, odšteti 144 dolarjev. Gre za 32-odstotno premijo na povprečno ceno delnice v zadnjih 30 dneh.

V PepsiCo izpostavljajo, da SodaStream potrošnikom omogoča pripravo pijač odličnega okusa, obenem pa zmanjšanje količine nastalih smeti."Ta osredotočenost se dobro ujema s Poslovanjem z namenom, našo filozofijo proizvajanja prehransko bolj bogatih proizvodov ob omejevanju našega okoljskega odtisa. Skupaj lahko nadalje razvijamo našo skupno vizijo bolj zdravega, trajnostno usmerjenega planeta,"je v izjavi poudarila prva dama PepsiCo Indra Nooyi.

Posel sta odobrila upravna odbora obeh podjetij, zeleno luč pa mu morajo prižgati še delničarji podjetja SodaStream ter regulatorji. Transakcijo naj bi zaključili januarja prihodnje leto.

PepsiCo je imel lani 63 milijard dolarjev prihodkov. SodaStream jih je vknjižil 543 milijonov.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.