Domov Aktualno 22. Marec 2017.

Parsek do večmilijonske tuje investicije

Digitalizacija, grožnja belim ovratnikom
© Unsplash
Slovensko informacijsko tehnološko podjetje Parsek je uspelo pridobiti večmilijonsko investicijo mednarodnega upravljalca skladov tveganega kapitala 3TS Capital Partners. Točno višino in namen investicije bodo razkrili na novinarski konferenci 29. marca.

Na konferenci bosta spregovorila direktor investicij v družbi 3TS Capital Partners Svetoslav Stefanov ter glavni izvršni direktor in partner podjetja Parsek Janez Bensa.

Prvi bo predstavil razloge in cilje, ki jih sklad želi z naložbo doseči, Bensa pa pomen investicije z vidika razvoja podjetja ter pospešene komercializacije njihove e-zdravstvene platforme Vitaly.

Družba 3TS Capital Partners je finsko-avstrijski sklad zasebnega in tveganega kapitala, ki je osredotočen na investiranje v tehnološka podjetja.

Parsek ponuja rešitve s področja informacijske tehnologije in digitalnih komunikacij, predvsem za zdravstveni, zavarovalniški in telekomunikacijski sektor.

Specializirani so posebej za informacijske tehnologije v zdravstvu. Njihova ključna dejavnost je razvoj spletnih platform, ki omogočajo integracijo in medsebojno povezovanje zdravstvenih rešitev za sodelovanje in vključevanje različnih deležnikov na področju zdravstva in oskrbe.

Stranke imajo v Sloveniji in več tujih državah, kot so Hrvaška, Avstrija, Italija, Švica, Francija in Velika Britanija, piše v vabilu na novinarsko konferenco.

V letu 2015 je ljubljanski Parsek s 25 zaposlenimi ustvaril 1,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in nekaj več kot 37.000 evrov čistega dobička, je razvidno iz letnega poročila, objavljenega na Ajpesovi spletni strani.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.