Domov Aktualno 06. Julij 2018.

OECD: Za počasno rast plač krivite »zvedzniška« tehnološka podjetja

denar investicije podjetje delo borza
© Pexels
Hitro rastoča »superzvezdniška« tehnološka podjetja v številnih državah prevzemajo večji delež nacionalnega dohodka. Posledično se je splošna rast plač delavcev upočasnila, je opažanja v sredo zapisala Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

Čeprav se je brezposelnost v večini držav OECD vrnila na raven pred krizo, se rast plač ni, čeprav so številni trgi dela postali trdnejši kot so bili, je zapisal OECD v letnem poročilu o zaposlovanju.

Po svetovni gospodarski krizi, ki je grizla med leti 2008 in 2009, so bili številni delavci prisiljeni sprejeti delovna mesta z nižjimi plačami, je poročala tiskovna agencija Reuters. OECD je dejal, da se v večini gospodarstev večja produktivnost ni pretvorila v višje plače delavcev, kot se je to dogajalo v preteklosti.

Razlogi za počasno rast plač po krizi so bili ena večjih gospodarskih razprav v zadnjih letih, saj so močnejši trgi dela v preteklosti spodbudili višje splošne plače in s tem višjo inflacijo.

OECD je v razpravi celo ocenil, da naj bila podjetja, ki se imenujejo »superzvezde«, delno kriva za šibko rast plač, ki se je v državah OECD v povprečju upočasnila na 1,2 odstotka po obračunavanju inflacije, kar je 2,2 odstotka manj kot pred krizo.

Dodali so, da je večino storitvene rasti ustvarilo majhno število inovativnih podjetij, ki veliko vlagajo v tehnologijo, vendar zaposlujejo malo delavcev v primerjavi z drugimi bolj tradicionalnimi podjetji.

Posledično se je v OECD povprečni delež nacionalnega dohodka namenjenega delavcem in ne vlagateljem, zmanjšal. Najbolj je slednje vidno ZDA, na Irskem, v Koreji in na Japonskem. Dodali so, da zaenkrat ni dokaza, da bi nastajanje superzvezdniških podjetij ustvarjalo protikonkurenčne sile, vendar tega kot prihodnjo nevarnost ne izključuje.

»Ključni izziv za ureditev trga izdelkov in konkurenčno politiko bo preprečevanje nastajajočih prevladujočih akterjev pri izvajanju protikonkurenčnih praks,« je dejal OECD.

Namesto protimonopolne zaščite, kot so predlagali nekateri politiki v Združenih državah Amerike, je OECD dejal, da želijo pomagali delavcem – omogočiti jim je treba izobraževanje in piljenje veščin. Menijo tudi, da bi lahko kolektivna pogajanja med predstavniki delavcev in delodajalci prispevala k zmanjšanju neenakosti v plačah, so še zapisali pri Reutersu.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.