Nočni požar v Sparovem kompleksu ne bo ogrozil dobave blaga po praznikih

STA
Tomi Lombar

Nočni požar v strojnici Sparove pekarne na Letališki v Ljubljani ni poškodoval njihovega logističnega centra. Dobava blaga v trgovine bo tako po zagotovilih prvega moža družbe Igorja Merviča za STA po praznikih potekala nemoteno.

V Sparovem objektu na Letališki cesti v Ljubljani je po drugi uri zjutraj izbruhnil obsežen požar. Požar, ki ga je po podatkih policije gasilo in obvladalo okoli 80 gasilcev, je pogašen. Predvidoma v popoldanskih urah, ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo z ogledom kraja požara začeli kriminalisti, so za STA pojasnili na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Kot je razvidno s spletnih strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je zagorelo danes ob 2.27. Kot je za 24ur povedal vodja intervencije Klemen Zupančič, se je na mesto požara sprva odpravilo 15 gasilcev, a so zaradi njegove obsežnosti zaprosili za dodatno pomoč. V intervenciji so sodelovali tako gasilci Gasilske brigade Ljubljana kot tudi šest prostovoljnih gasilskih društev.

"V delu, kjer je nekakšna kurilnica, je bil ogenj že močno razvit. Zaprli smo plin in izklopili elektriko. Ogenj je zajel tudi hladilnico in ostrešje," je še razložil Zupančič in dodal, da bo škoda najverjetneje precejšnja.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, je gasilcem v jutranjih urah uspelo požar lokalizirati in tudi pogasiti, trenutno na kraju še potekajo določene aktivnosti, kot je črpanje vode.

Na policiji so še pojasnili, da je po prvih ugotovitvah zagorelo v termo centrali pekarne, v prostoru velikosti 3 krat 10 metrov, višine 15 metrov, ki je tudi pogorel. V dogodku ni bil poškodovan nihče.

Več iz rubrike