Promo
Domov Aktualno 04. December 2017.

Ne dovolite, da vaš denar zaspi

Otrok
© Arhiv podjetja
Kako pomembno je vlagati denar in izkoristiti svoje potenciale, učijo že prastare zgodbe.

Vsi recimo poznamo tisto o talentih. Talent je bil rimski kovanec visoke vrednosti, a je zaradi priljubljenosti te zgodbe postal izraz za posameznikove osebne darove. V zgodbi se gospodar odpravi na pot, pred tem pa svojim služabnikom razdeli talente. Prvemu pet tisoč, drugemu dva tisoč, tretjemu pa tisoč. Ko se po dolgem času vrne, želi slišati, kako so talente unovčili. Medtem ko sta prva dva podvojila znesek, ga je tretji varno zakopal v zemljo. Svoje talente je pustil spati, zato se je gospodar razhudil nad njim ter ga zapodil v temno noč.

Kako pa danes najbolj smotrno ravnati s svojimi talenti oz. s premoženjem? Kako oplementiti to, kar imamo, in unovčiti svoje prednosti?

Depozitno varčevanje je s svojimi nizkimi obrestnimi merami, ki redko presegajo 0,5 % letno, podoben puščanju denarja v jami, kjer se z njim bore malo dogaja. Zato bi vam radi predstavili varčevanje v nagrajenih vzajemnih skladih družbe Eurizon Capital, ki sodi med vodilne evropske družbe za upravljanje, saj je prisotna v 21 državah po celem svetu in upravlja z več kot 300 milijardami evrov. Polovico teh sredstev predstavljajo vzajemni skladi. Neodvisna agencija Morningstar je 15 skladom podelila najvišjo oceno, 5 zvezdic.

 | Author:

Izbirate lahko med različnimi skladi, in sicer glede na tveganje in možno stopnjo donosnosti. Delniški skladi so primerni za tiste, ki jih ne motijo večja nihanja v vrednosti premoženja, obvezniški pa za tiste, ki bi radi stabilno in umirjeno rast brez večjih pretresov. Za tiste, ki bi radi združili oboje, pa so na voljo mešani skladi.

Ne zapravite svojih talentov. Začnite varčevati v vzajemnih skladih družbe Eurizon Capital.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.