Domov Aktualno 07. Avgust 2017.

Najbogatejši Madžar v igri za nakup delov propadlega Agrokorja

Agrokor
© Jože Suhadolnik
Madžarski milijarder Sándor Csányi bi z načrtovanim nakupom Belja postal največji lastnik kmetijskih nepremičnin v Evropski uniji.

Prisilni upravitelj Agrokorja Ante Ramljak se je nedavno sestal s Sándorjem Csányijem, najbogatejšim Madžarom, ki je blizu madžarskemu premierju Viktorju Orbanu in velja za dobrega prijatelja nekdanjega prvega moža Agrokorja Ivice Todorića. 

O srečanju, ki je potekalo skrito pred javnostjo, je poročal Jutarnji list. Csányi je najbolj znan kot vodilni delničar in predsednik uprave skupine OTP, ki je lastnica OTP banke. Spomnimo, OTP banka je na Hrvaškem lastnica Splitske banke, v preteklosti pa je bila s hrvaškim gospodarstvom povezana tudi kot posojilodajalka živilskemu velikanu Podravka.

Čeprav do oblikovanja stalnega upniškega odbora ni mogoče prodajati Agrokorjevega premoženja, je najbogatejši Madžar Ramljaka obiskal, da bi mu napovedal nakup kmetijskega kombinata Belje. S tem nakupom bi madžarski poslovnež, ki na Madžarskem že ima 35 tisoč hektarov kmetijskih zemljišč, postal en od največjih lastnikov kmetijske zemlje v EU.

Poleg Belja se Csanyi po poročanju hrvaškega časnika zanima tudi za nakup Agrokorjeve vile v Medveji in poliklinike Aviva.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.