Domov Aktualno 05. Februar 2017.

Nagrajenih 10 najuspešnejših mladih podjetniških ekip

Vznikajo slovenske platforme financiranja
© Stocksnap
Slovenski podjetniški sklad in javna agencija Spirit Slovenija sta nagradila 10 najuspešnejših ekip mladih dijakov in učencev. Nagrade so podelili v okviru projekta z naslovom Realizirajmo podjetniške ideje mladih, so sporočili iz obeh ustanov.

Kot navajajo, je 150 dijakov in učencev oziroma 25 ekip svoje poslovne ideje začelo razvijati v letu 2016, ko je agencija z javnim razpisom spodbudila srednje in osnovne šole k skupni organizaciji različnih aktivnosti za spodbujanje podjetnosti in ustvarjalnosti.

Petčlanska strokovna komisija je nato minuli teden izbrala 10 najuspešnejših ekip, ki so za nadaljnji razvoj ideje prejele 500 evrov, ki jih je financiral sklad, ter dvomesečno podporo poslovnih mentorjev pri realizaciji poslovne ideje.

Napredek njihovega dela bo komisija ugotavljala na zaključnem dogodku aprila, ko bodo potekala tudi podelitev nagrad najboljšim trem ekipam, še pojasnjujejo v podjetniškem skladu in Spiritu.

Tako sklad kot Spirit si prizadevata projekt, ki je bil prvotno izveden v letošnjem letu, še nadaljevati in na ta način spodbuditi še več mladih k ustvarjalnemu in inovativnemu razmišljanju.

Gre sicer za nadgradnjo aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi, ki jih je agencija izvajala v letu 2016 in v katere je bilo vključenih 1475 dijakov in osnovnošolcev iz 14 srednjih in osnovnih šol.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.