Domov Aktualno 30. Avgust 2017.

Nadzorniki Luke Koper danes o poslovanju v prvem polletju

luka koper
© Igor Mali
Nadzorni svet Luke Koper se bo na današnji seji seznanil s poročilom o poslovanju družbe v letošnjem prvem polletju. V zadnjem obdobju družba dosega rekordne rezultate in tudi prvi podatki za leto 2017 kažejo na rast tako obsega ladijskega pretovora kot prihodkov.

Lani so v koprskem pristanišču pretovorili rekordnih 22 milijonov ton tovora ter ustvarili skoraj 201 milijon evrov prihodkov. Letos se rezultati še izboljšujejo, saj so do konca junija pretovorili že skoraj 12 milijonov ton blaga, prihodkov pa ustvarili 105 milijonov evrov.

V državnem lastniku Slovenskem državnem holdingu (SDH) kljub temu menijo, da bi bili lahko rezultati še boljši. SDH je zato na junijski skupščini dosegel predčasno zamenjavo štirih od petih nadzornikov, predstavnikov kapitala, od starih je v nadzornem svetu ostal le Rado Antolovič, sicer direktor družbe P&O Maritime iz Dubaja.

Že od imenovanja novih nadzornikov se ugiba, ali bodo sledile tudi menjave v upravi na čelu z Dragom Matićem. Za zdaj se za to še niso odločili, saj čakajo, kot je julija pojasnil Antolovič, na izsledke posebne revizije poslov Luke Koper z izvajalci pristaniških storitev, ki so jo delničarji zaupali družbi PriceWaterhouseCoopers. Sam sicer ocenjuje, da je uprava "delala dosti dobro", a bi lahko še bolje.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.