Domov Aktualno 17. Julij 2017.

Na Hrvaškem prodaja novih avtomobilov navzgor za petino

lakirnice barva avto kemikalije
© Shutterstock
Na Hrvaškem so v prvi polovici leta registrirali 36.848 novih avtomobilov, kar je za 21,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani, kažejo podatki hrvaškega notranjega ministrstva. A več kot 30.000 novih vozil so kupila podjetja, predvsem za storitve rent-a-car.

V prvem polletju so se najbolje prodajala nova Volkswagnova vozila, med njimi golf. Sledila so vozila proizvajalcev Opel, Renault, Škoda in Ford.

Ob tem so v državi registrirali 23.479 rabljenih avtomobilov, večinoma uvožena iz EU, predvsem iz Nemčije. Število uvoženih rabljenih avtomobilov je v polletju ostalo na približno enaki ravni kot v enakem obdobju lani.

Trend povečevanja uvoza rabljenih avtomobilov, ki se je začel z vstopom Hrvaške v EU leta 2013, se je ustavil, je nedavno zapisal Večernji list. Povprečna starost avtomobilov se je od leta 2010 zvišala z 10 let na 12,5 leta.

Tudi pri rabljenih avtomobilih so bila najbolj priljubljena Volkswagnova vozila, sledila so vozila znamk Renault, Mercedes, Ford in BMW.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.