Domov Aktualno 12. Januar 2018.

Na Hrvaškem cenejše vozovnice za trajekte med konci tedna

Trajekt
© Leon Vidic
Hrvaški ladijski družbi Jadrolinija in Rapska plovidba bosta med konci tedna od 19. januarja do 18. marca za 20 odstotkov znižali cene vozovnic na svojih trajektih, je danes sporočilo hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo. Z nižjimi cenami želijo spodbuditi promet proti hrvaškim otokom v zimskih mesecih.

Nižja cena vozovnic bo veljala od petka do nedelje za vse potnike ter osebne avtomobile, kombi vozila, motorje in kolesa, so zapisali na spletni strani ministrstva.

Napovedali so, da bodo po poteku dvomesečnega pilotnega projekta obravnavali možnost, da bi nadaljevali z zunajsezonskimi cenejšimi vozovnicami za trajekta. Nadaljevanje bo odvisno od števila potnikov glede na kapacitete ladij kot tudi od finančnih kazalcev.

Največja hrvaška ladijska družba Jadrolinija in lokalno ladijsko podjetje Rapska plovidba še nista objavili cenika z zunajsezonskimi cenami, ki jih je napovedalo ministrstvo.

Med poletno sezono, od začetka junija do konca septembra, je bilo potrebno Jadroliniji za storitve prevoza plačati 20 odstotkov več kot v ostalih mesecih.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.