Domov Aktualno 25. Marec 2017.

Na čelo Sij Acronija znova Slavko Kanalec

Sij s prenovljeno in razširjeno upravo
© Igor Zaplatil
Uprava Skupine Sij je na mesto glavnega direktorja družbe Sij Acroni imenovala Slavka Kanalca. Kanalec je družbo že vodil med letoma 2007 in 2014 in jo zelo dobro pozna, so poudarili v podjetju.

Kanalec je zadnja tri leta opravljal funkcijo izvršnega direktorja za tehnologijo za celotno Skupino Sij. Pred tem je delal v družbi Sij Acroni, kjer se je zaposlil takoj po študiju, nato pa od vodje obrata postopoma napredoval do mesta glavnega direktorja družbe, ki ga je zopet prevzel danes.

Sicer je univerzitetni diplomirani inženir metalurgije, leta 2008 pa je zaključil magisterij iz poslovodenja in organizacije na poslovni šoli IEDC Bled.

Kot so v Acroniju povedali v začetku marca, je dotedanji glavni direktor družbe Peter Čas iz osebnih razlogov podal odstopno izjavo in sporazumno prekinil mandat. Vodenje največje metalurške družbe v skupini je takrat začasno prevzel izvršni direktor za finance Matija Kranjc.

Skupina Sij je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina. Sestavljata jo dve glavni poslovni področji - metalurška (osnovna dejavnost) in živilskopredelovalna industrija (skupina Perutnina Ptuj), skoraj 50 odvisnih družb v Evropi, ZDA in Aziji ter približno 7200 zaposlenih.

Lani je skupina zabeležila prihodke od prodaje v višini 842,7 milijona evrov, dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini 127,1 milijona evrov ter neto dobiček v višini 51,3 milijona evrov.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.