Domov Aktualno 02. Januar 2018.

Na Bledu obeležili milijon nočitev

bled turizem
© Blaž Samec
Prvi dan novega leta so na Bledu izkoristili za simbolično podelitev listine ob milijonti prenočitvi v letu 2017, ki so jo obeležili konec decembra. Blejski župan Janez Fajfar je listino na Blejskem gradu izročil dolgoletnemu blejskemu gostu Britancu Jamesu Barringtonu, ki na Bled prihaja že 40 let.

Listino, ki obeležuje milijonto prenočitev, so odtisnili v Grajski tiskarni. Kot je ob prejemu povedal Barrington, se na Bled vsako leto vrača z družino, s katero se v slovenskem turističnem biseru vedno počutijo dobrodošle. Ljudje so prijazni, Bled pa po njegovi oceni ohranja najboljše iz preteklosti.

Župan Fajfar je ocenil, da milijon nočitev v enem samem letu za Bled pomeni ogromno, in da si res ni predstavljal, da se bo to zgodilo tako hitro. Poudaril pa je, da ni vse v količini, pač pa tudi v kakovosti. V letu 2018 si želi sodelovanja in razumevanja, "da živimo v enem najlepših krajev, ki ni samo naš, zato se moramo boriti, da naravna in kulturna dediščina ostaneta nedotaknjeni".

Napovedal je še, da bo letos dokončana severna obvoznica, ki bo razbremenila promet proti Pokljuki, pod gradom pa bo hkrati nastalo novo parkirišče, ki bo pomembno razbremenilo središče Bleda. Nadaljevali bodo tudi s postopki za izgradnjo južne razbremenilne ceste.

Z današnjim dnem je nov mandat začel novi direktor lokalne turistične organizacije Turizem Bled Tomaž Rogelj. Mejnik enega milijona prenočitev bodo po njegovih besedah najprej izkoristili za dokončanje nove strategije razvoja turizma. "Trajnostni razvoj turizma je edino, kar Bledu zagotavlja prihodnost," je ob tem dejal Rogelj, ki je ob imenovanju za direktorja spregovoril tudi o usmeritvi Bleda v vrhunsko destinacijo. Predlog strategije bodo na Bledu javnosti prvič predstavili 11. januarja.

Bled je v teh dneh sicer poln gostov, v novo leto pa so skočili na dveh silvestrovanjih na prostem, so še sporočili iz Turizma Bled. Z novim letom pa prazničnih aktivnosti na Bledu še ni konec, saj si bodo v Zdraviliškem parku, ki je za več kot mesec dni postal Zimska pravljica, sledile še vse do 7. januarja.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.