Domov Aktualno 15. November 2017.

Metod Dragonja postal generalni direktor podjetja 2TDK

Metod Dragonja
© Roman Šipić
Nadzorni svet projektnega podjetja za drugi železniški tir Koper-Divača 2TDK je v torek za generalnega direktorja družbe imenoval Metoda Dragonjo, za direktorja pa Žarka Sajiča, so sporočili iz družbe. 2TDK bo vlogo investitorja prevzel po uveljavitvi zakona o drugem tiru, predvidoma v začetku decembra.

Kot so danes sporočili iz družbe, je nadzorni svet pri izbiri poslovodstva sledil merilom osebne integritete in etičnosti, visoke strokovnosti, dokazane poslovne uspešnosti in odličnih rezultatov pri dosedanjem delu v družbi. Dragonja je sicer doslej v podjetju, ki ga je vlada s sklepom ustanovila marca, deloval kot svetovalec.

Nadzorni svet je ocenjeval tudi izkušnje pri vodenju kompleksnih projektov in pri upravljanju gospodarskih družb. "Z imenovanjem dveh članov poslovodstva je projektno podjetje podelilo mandat strokovnjakoma, katerih prioritetne naloge bodo pridobivanje virov financiranja, kadrovska popolnitev in vzpostavitev organizacije ter notranjih procesov, kar bo zagotavljalo učinkovito izvedbo projekta in preglednost v vseh fazah njegove realizacije," pravijo v družbi.

Nadzorniki bodo v kratkem začeli s postopki za imenovanje dodatnega člana poslovodstva, strokovnjaka na področju gradbeništva, ki bo odgovoren za gradnjo in projektno vodenje, so še sporočili. Projektno podjetje 2TDK bo s tem vzpostavilo organizacijske in kadrovske pogoje za to, da bo projekt drugi tir Divača-Koper prešel v izvedbeno fazo.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.