Domov Aktualno 17. Oktober 2017.

Mercator se zapira za praznike, mu bodo sledili tudi tekmeci?

mercator
© Blaž Samec
Medtem ko politiki razpravljajo, ali trgovine ob nedeljah in praznikih zapreti ali ne, je Mercator danes naredil prvi korak.

Mercatorjeve trgovine bodo zaprte na dan spomina na mrtve, za Božič in na prvi dan prihodnjega leta, so pravkar sporočili iz uprave Mercatorja, ki jo vodi Tomislav Čizmić. "Verjamemo, da bodo tako kot Mercatorjevi zaposleni tudi kupci pozdravili to gesto, saj želi Mercator s tem poudariti pomen časa za družino in bližnje, ta pa je dragocen tudi trgovkam in trgovcem," je ob napovedi prazničnega zaprtja trgovin povedal Čizmić.

Kot pojasnjujejo v Mercatorju, je trgovina je v Sloveniji delovno zelo intenzivna panoga, potrošniki pa pričakujemo, da so trgovine odprte tudi ob nedeljah in praznikih. Mercator se življenjskemu ritmu potrošnikov in njihovim potrebam stalno prilagaja tako s ponudbo kot s storitvami in je še vedno edini trgovec z izdelki dnevne rabe tudi s spletno trgovino, ki omogoča dostavo na dom v vseh večjih mestih po Sloveniji.

Ker pa se Mercator kot največji zaposlovalec v Sloveniji zaveda vedno večjega pomena časa, ki ga vsakdo želi nameniti svoji družini, se je Mercatorjeva uprava v dogovoru s socialnimi partnerji odločila, da bodo za vse zaposlene v Mercatorju praznični dnevi 1. november, 25. december in 1. januar dela prosti dnevi.

Tudi tako želi Mercator poudariti pomen časa za družino in bližnje za vse, tudi za zaposlene v panogi trgovine. Kupce spoštljivo vabimo, da si ogledajo urnik obratovanja svojih najbližjih Mercatorjevih trgovin ter pravočasno nakupijo vse potrebno za praznične dni.

Izvršni odbor vladajoče SMC je včeraj sklenil, da podpre predlog sprememb zakona o trgovini, ki jih v parlamentarno proceduro vložil nepovezani poslanec Andrej Čuš. Kot verjamejo v SMC, se Slovenija tako približuje ureditvam v državah, s katerimi se radi primerjamo - to so recimo Avstrija, Nemčija, Francija, Švica, Danska. V teh državah so trgovine ob nedeljah zaprte, z izjemami, ki pa jih moramo tudi pri nas še tehtno argumentirati in pogledati, kdaj izjemo dopustiti, pravijo v poslanski skupini SMC.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.