Domov Aktualno 31. Avgust 2017.

Mercator se vrača na trg Bosne in Hercegovine

mercator
© Marko Feist
Agrokorjev upniški odbor je potrdil predlog, ki predstavlja formalno podlago za Mercatorjev ponovni vstop na trg Bosne in Hercegovine. Kot so sporočili iz Mercatorja, bo primopredaja in vzpostavitev maloprodaje v 83 trgovinah potekala postopoma. Prestrukturiranje Konzuma BH ob tem ne predvideva Mercatorjevega prevzema njegovih obveznosti.

Upniški odbor Agrokorja je na današnji seji sprejel zaveze o prestrukturiranju Konzuma BH, ki bo v prihodnje upravljal 156 svojih trgovin. Prestrukturiranje Konzuma BH ne predvideva Mercatorjevega prevzema obveznosti Konzuma BH, so zapisali v Mercatorju.

Mercator bo v skladu z dogovorom v svoje upravljanje ponovno prevzel 83 trgovin. Integracija po prevzemu Mercatorja je sicer povzročila padec prometa in s tem neposredno negativno vplivala na poslovno učinkovitost maloprodajne dejavnosti na trgu BiH, so zapisali v trgovcu.

Mercator je sicer v zadnjem obdobju pripravil več scenarijev razvoja dejavnosti trgovine. Koncept, ki ga je danes sprejel Agrokorjev upniški odbor, pomeni predvsem, da Mercator v BiH ne bo prevzemal nobenih obveznosti Konzuma, so izpostavili.

Mercator bo po tržnih cenah odkupil opremo in zaloge v svojih trgovinah in s tem v veliki meri rešil izzive glede obstoječih terjatev do Konzuma BH. Kot so še zapisali, je Mercator v zadnjem obdobju intenzivno pripravljal projekt, saj mora urediti razmerja z dobavitelji, zaposlenimi, urediti logistiko in vrsto drugih aktivnosti.

V Mercatorju so še zapisali, da njihov ponovni vstop na tržišče BiH pomeni tudi poslovno priložnost za slovenske dobavitelje, katerih blagovne znamke so na trgu prepoznane kot visoko kakovostne.

Pri sodelovanju z lokalnimi in regijskimi dobavitelji Mercator ne pričakuje težav, tudi zaradi tega, ker je upniški odbor Agrokorja sprejel zaveze v zvezi z dokapitalizacijo in likvidnostjo Konzuma BH, so še sporočili.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.