Domov Aktualno 17. April 2018.

Maraton nadzora hitrosti po Sloveniji

Policija
© Igor Zaplatil
Jutri, 18. aprila, bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti.

Policija bo jutri na 600 lokacijah merila hitrost vožnje: https://www.policija.si/apps/lokacije_meritev/

Maraton nadzora hitrosti bodo izvedli četrto leto zapored in izkušnje iz preteklih leta kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije.

Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Podatek potrjuje osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo okoli 200 policistov, v okviru svojega rednega dela pa se bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključevali tudi drugi policisti. Policisti bodo hitrost merili od 6. do 18. ure, in sicer na 617 lokacijah po vsej Sloveniji. V policiji znova opozarjajo voznike, da prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.